"MK grupa" kupuje slovenačko "Žito"?

Kompanija "MK Grup" zainteresovana je za kupovinu prehrambeno-pekarskog preduzeća "Žito" iz Slovenije i predala je pismo o svojoj zainteresovanosti. Pošto postupak odlučivanja o ponudi još uvek nije okončan, "MK grupa" nije trenutno u mogućnosti da daje dodatne izjave o tome. "MK Grup" ima najveće šanse za kupovinu 50,5 odsto kapitala "Žita", za šta je potrebno platiti najmanje 18 miliona evra, a obavezujuće ponude se primaju do 12. septembra. U "MK Grupi" kažu da imaju ambicije i za druge akvizicije preduzeća iz prehrambene industrije u zemljama regiona, a trenutno su zainteresovani za više potencijalnih kompanija u Grčkoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj.

"MK grupa" kupuje slovenačko "Žito"?Kompanija "MK Grup" zainteresovana je za kupovinu prehrambeno-pekarskog preduzeća "Žito" iz Slovenije i predala je pismo o svojoj zainteresovanosti, saopštila je danas ta kompanija.

Pošto postupak odlučivanja o ponudi još uvek nije okončan, "MK grupa" nije trenutno u mogućnosti da daje dodatne izjave o tome.

Prema pisanju slovenačke štampe, "MK Grup" ima najveće šanse za kupovinu 50,5 odsto kapitala "Žita", za šta je potrebno platiti najmanje 18 miliona evra, a obavezujuće ponude se primaju do 12. septembra.

U "MK Grupi" kažu da imaju ambicije i za druge akvizicije preduzeća iz prehrambene industrije u zemljama regiona, a trenutno su zainteresovani za više potencijalnih kompanija u Grčkoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik